23 лютого 2023 року на черговому засіданні кафедри біології та методики її викладання аспіранти кафедри звітували про результати своїх наукових досліджень.

Кафедра заслухала звіти аспірантів першого ( Ілля ВЛАСОВ, Євген МОРОЗЮК), другого ( Олександр КОРСУН) четвертого (Вікторія БІЛІВСЬКА, Микола ЮЗИК) курсів навчання. Аспіранти доповіли та охарактеризували основні свої напрацювання за звітний період. Під час звіту у присутніх виникало багато запитань, на які отримали вичерпні відповіді від аспірантів.

Аспіранти першого курсу вже встигли взяти участь у конференції, опублікували  по одній статті, підготували до друку одні тези,  підготували два підрозділи першого розділу дисертації. Також вони опрацювали наукові джерела, методики дослідження. Ілля Власов  зібрав гербарні зразки.

Олександр Корсун подав до друку у фахові видання дві статті, провів натурні дослідження та камеральну обробку отриманих у літньо-осінній період морфометричних і популяційних  даних, взяв участь у двох конференціях.  

Аспіранти випускних курсів за цей звітний період також подали на публікування по дві статті у фахові видання та  підготували ще по дві  статті і тези  до друку, взяли участь у двох конференціях. Вікторія Білівська опрацювала популяційні показники, насінну продуктивність. Микола Юзик провів лабораторні дослідження з насінням і пилком з використання ультрафіолетового опромінення. Четвертокурсників ще чекають весняні дослідження.

Всі  звіти аспірантів затверджено.

На  засіданні  також було  обговорено «Положення про врегулювання конфліктних ситуацій у Кам’янець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка». Гарант ОНП «Біологія» Людмила Любінська звернула увагу аспірантів на напрями конфліктних ситуацій між учасниками освітнього процесу та можливості його вирішення, які прописані у «Положенні…». Також   аспірантам розповіли про наявність  скриньки довіри, право  подачі і  терміни  розгляду  заяв, апеляцію, роботу комісій тощо.   

Аспіранти нашої кафедри зауважили, що у них не виникало конфліктних ситуацій, але свої права необхідно знати.