Любінська Людмила Григорівна: «НГО “Товариство Подільських природодослідників та природолюбів”створено в 1998 р. Засновниками його були викладачі університету Л.Г. Любінська (тепер голова НГО), Матвєєв М. Д. та Боєв Ю.М. ( НПП “Подільські Товтри”).

Членами Товариства є всі викладачі природничих кафедр К-ПНУ, окремі працівники НПП “Подільські Товтри”, вчителі, студенти, які доєднуються під час свого навчання в К-ПНУ.

За час існування НГО виконано понад 20 проектів за рахунок грантів та власних коштів членів НГО. Проведено понад 50 акцій, семінарів, експедицій. екскурсій, конференцій, видано буклети, книги, взято участь у створенні НПП “Хотинський”, організовано екологічні центри у Староушицькій та Китайгородській школах, організовано екологічні табори. А скільки посаджено дерев, очищено каньйонів, берегів, зібрано сміття тощо.

Сьогоднішня перемога – це активність юної генерації студентів та їх натхненника, члена НГО к.г. н, зав. кафедри географії та методики її викладання І.П. Касіяника. Чудова підмога та заміна для ветеранів громадського руху! Вітаю наших переможців!!!!»