18 квітня студенти кафедри відвідали Ботанічний сад. Професорка університету – Людмила ЛЮБІНСЬКА  провела чудову та пізнавальну екскурсію. Ознайомила з історією створення та розвитку Ботанічного саду. 

Ми були вражені великим біорізноманіттям та красою представників флори Ботанічного саду. Окрім естетичної насолоди отримали нові знання, перевірили свої навички визначення рослин та навчилися описувати різні типи фітоценозів. Зокрема, в Ботанічному саду є алея рідкісних рослин, оранжерея. До нашої уваги були представлені види, які в природних умовах не ростуть на території нашої держави (Кавове дерево, Магнолія лілієквітна (Magnolia liliiflora), Гліцинія китайська (Wisteria sinensis), реліктові види як Гінкго дволопатеве (Ginkgo biloba) та види, які занесені до Червоної Книги України, наприклад, Цибуля ведмежа (Allium ursinum L.), Тис ягідний (Taxus baccata L.) та багато інших. Також представлено чимало видів звичної для нас флори: Клен звичайний (Acer platanoides), Сосна звичайна (Pinus sylvestris), Медунка лікарська (Pulmonaria officinalis), Чистотіл звичайний (Chelidonium majus), Туя західна (Thuja occidentalis) та інші.

Ми безмежно задоволеними та вдячні Любінській Людмилі Григорівні за можливість відвідувати такі чудові заклади. Окрема подяка за чудову екскурсію.

Олександра БІРІХ, здобувачка ВО, спеціальність 091 Біологія

Практичні заняття – це не лише про роботу в аудиторіях із гербарними зразками, картами та завданнями, але й можливість розвинути свої дослідницькі вміння під час екскурсій в природу. Саме тому наше чергове практичне заняття з фітоценології проводилося у Ботанічному саду. Під керівництвом Людмили Григоріївни Любінської нам вдалося здійснити геоботанічні описи лісової, лучної та болотної ділянок, познайомитися з новими видами рослин і вкотре подивитися на вже відомі, але з набагато більшим багажем знань про них. Екскурсія була для нас корисною та цікавою.

Олександра ДАНЧУК, здобувачка ВО, спеціальність 014 Середня освіта (Біологія та здоров’я людини)