01 листопада 2022 р. відкрито геотуристичний маршрут “Історія Кам’янецьких скель”. Це достойне завершення проекту, який у конкусі, оголошеному міською радою, вибороли канд.геогр.наук, завідувач кафедри географії та методики її викладання Ігор Касіяник та студенти-географи (члени Товариства Подільських природодослідників та природолюбів, голова тов-ва док. біол. наук, професор кафедри біології та методики її викладання Людмила Любінська).

На відкриття маршруту, який розкриває унікальність геологічної основи нашого міста-острова, прибули виконавці проекту, викладачі, студенти, працівники національного природного парку “Подільські Товтри”, представники міської ради. Виступили перед присутніми декан природничо-економічного ф-ту Іван Семенець, представники міської ради (Дмитро Назаренко, директор департаменту гуманітарної політики, і Олеся Лукашова, завідувач відділу туризму), НПП “Подільські Товтри” (Михайло Дребет, завідувач науково-дослідного відділу, наш випускник), НІАЗу (Тетяна Герасимчук, науковий співробітник, наша випускниця).

Під час презентації Ігор Касіяник провів невеличку екскурсію. Усі бажаючі змогли долучитись до пошуку трилобітів, ракоскорпіонів та інших скарбів, які насправді лежать під ногами! 

Тепер на маршруті є інформаційні тумби і аншлаги, з яких можна дізнатися про геологію, тваринний світ давніх морів і схилів сучасної р. Смотрич.

Наука йде до бажаючих пізнати світ природи. І це чудовий початок впровадження наукових знань, а також можливість нашим випускникам працювати на маршруті.

Запрошуєм кам’янчан і гостей міста на нову стежину пізнання.