13 жовтня 2022 р. здобувачі вищої освіти за спеціальністю 014 Середня освіта (Біологія та здоров’я освіти) бакалаврського та магістерського рівнів ВО та науково-педагогічні працівники кафедри стали учасниками пізнавального семінару, який підготувала та провела голова Комісії з питань академічної доброчесності Мазур Наталія.

Зустріч була достатньо пізнавальною, наповнена цікавою та потрібною інформацією.

Наталія Анатоліївна розповіла здобувачам вищої освіти про основні нормативно-правові документи, що регламентують принципи та порядок дотримання академічної доброчесності в К-ПНУ, окреслила діяльність комісії з питань академічної доброчесності, зазначила основні моменти підготовки та перевірки випускних кваліфікаційних робіт на наявність текстових запозичень за допомогою програмно-технічного засобу «Unicheck», порядку проведення щорічних опитувань із питань академічної доброчесності.

Під час семінару секретар комісії з питань академічної доброчесності, студентка 2 курсу ступеня вищої освіти «магістр» педагогічного факультету Наталія Пилипів провела цікавий інтерактив, а також озвучила студентам низку цікавих і корисних порад із підготовки та виконання випускних робіт.

Особливо актуальною є тематика дотримання принципів, норм та правил академічної доброчесності.для здобувачів ОР “магістр”, оскільки вони саме активно займаються підготовко. своїх наукових робіт до захисту.