7 травня 2024 р. викладачі та здобувачі освіти кафедри біології та екології прослухали цікаву та змістовну лекцію на тему “Antibiotic Pollution in the Environment: From Microbial Ecology to  Public Health” (Забруднення навколишнього середовища антибіотиками: від мікробної екології до громадського здоров’я). Лектор: Prof. Dr. Lyudmyla Symochko, Department of Life Sciences, Faculty of Science and Technology, University of Coimbra, Coimbra,  Portugal. ERNAS Research Centre for Natural Resources, Environment and Society (Кафедра природничих наук,  Факультет науки і технологій,  Університет Коїмбри, Коїмбра, Португалія.  Дослідницький центр природних ресурсів, навколишнього середовища та суспільства CERNAS).

Актуальність лекції зумовлена сучасним рівнем біобезпеки різних видів забруднення навколишнього середовища антибіотиками в країнах ЄС і Україні для реалізації цілей сталого розвитку. Лекція була проведена в межах годи про співпрацю між Кам’янець-Подільським національним університетом імені Івана Огієнка  (Україна) і Коїмбрським університетом (Португалія).

Здобувачі вищої освіти, науково-педагогічні працівники кафедри біології та екології природничо-економічного факультету і стейкголдери, які забезпечують реалізацію наших ОП, дякують шановній лекторці за високий науково-методичний рівень та зміст лекції.

  Олександр Любинський