16 квітня 2024 року викладачі та здобувачі освіти кафедри біології та екології мали нагоду доєднатись до проєкту «Запрошений професор», організованим  ЖДУ імені Вана Франка та прослухати гостьову лекцію заступника директора з наукової роботи, виконуючого обов’язки завідувача відділу культурної флори Національного ботанічного саду імені М. М. Гришка НАН України, доктора сільськогосподарських наук, професора Джамала Рахметова на тему: «Національний ботанічний сад імені М. М. Гришка НАН України – важливий науковий осередок з мобілізації, збереження та збагачення фіторізноманіття».
Ознайомились із історією та основними напрямами роботи Національного ботанічного саду, із колекціями унікальних рослин ботанічног саду, із його значенням у збагаченні генетичного різноманіття флори та виведенні нових видів та сортів рослин.
Надзвичайно приємно, що Джамал Бахлулович  зазначив, що випускник нашого університету Олександр Бондарчук є його аспірантом, а сьогодні – кандидатом біологічних наук,  успішним співробітником Національного ботанічного саду імені М.М,Гришка НАН України.
Дякуємо за цікаву лекцію!