21 лютого 2024 року студентам спеціальності 101 Екологія в супроводі старшого викладача кафедри Тютюнник Оксани Сергіївни випала нагода побувати у Навчальному центрі поводження з відходами «Гуфі-центр» .
Навчально-пізнавальна екскурсія до «Гуфі-центру» розпочалася у Медійній залі із короткої історії відходів людської життєдіяльності. Зала Сміттєвого жаху, завдяки наочним експонатам, дозволила осягнути масштаби катастрофи забруднень і шкоди навколишньому середовищу у планетарному вимірі. Експозиційна зала розумного поводження з відходами виявилася більш оптимістичною і студенти побачили, яким чином варто екологізувати повсякденне життя. Зала сміттєпереробного комплексу, завдяки інтерактивним експонатам, ознайомила здобувачів вищої освіти з проєктами подолання сміттєвої проблеми в місті Хмельницькому та регіоні Поділля в перспективі. Здобувачі ознайомилися з проєктом заводу механіко-біологічної очистки. Остання п’ята зала – Компостувальня – допомогла усвідомити прості шляхи виробництва добрив з різних органічних відходів для отримання екологічно чистої продукції та покращення ґрунту.

Завдяки багатому розмаїттю експонатів, стилістичному оформленню усіх зал та цікавому науково-практичному супроводу ґіда екскурсія справила неперевершені враження освітньо-пізнавального туру в поєднані з відчуттям корисного проведення часу для майбутньої професійної діяльності в екологічній сфері.