Запрошуємо 17 березняЯ 2023 р. на гостьову лекцію на тему : «РІВНІ ОХОРОНИ РОСЛИННОГО СВІТУ». Читає  доктор біологічних наук, професор ОЛЕКСАНДР ВАСИЛЬОВИЧ ЛУКАШ

ЗАПРОШУЮТЬСЯ викладачі, аспіранти, магістранти, бакалаври  природничо-економічного факультету  та всі  бажаючі!

 Олександр Васильович Лукаш, доктор  біологічних  наук за спеціальністю 03.00.05 ботаніка, професор, професор кафедри  екології та охорони природи природничо-математичного факультетету національного університету “Чернігівський колегіум” імені Т.Г.Шевченка. 

Закінчив Чернігівський державний педагогічний інституту ім. Т.Г. Шевченка за спеціальністю «Хімія і біологія» (1994), Поморську академію у Слупську (Польща) за спеціальністю «Географія» зі спеціалізацією «Менеджмент та управління охороною навколишнього середовища» (2018). Тема докторської дисертації: „Напрямки розвитку та созологічна оцінка флори судинних рослин Східного Полісся”. 

Коло наукових інтересів: флора та рослинність Полісся, оцінка антропогенного впливу на екосистеми та їх охорона. Автор обґрунтувань щодо оптимізації збереження біорізноманіття Полісся та наукових розробок з реалізації проектів створення в Україні екологічної та смарагдової мереж.

Автор та співавтор понад 300 наукових публікацій у галузі ботаніки, екології, охорони рослинного світу Полісся, у т.ч. 10 монографій. Був керівником 4 міжнародних наукових проектів у галузі природокористування. (Лукаш О.В.Флора судинних рослин Східного Полісся: созологічна оцінка. Київ: Фітосоціоцентр.2009.  220 с.; Андрієнко-Малюк Т.Л, Лобань Л.О, Лукаш О.В. та ін. Охорона фіторізноманіття Чернігівської області. 2016. 88 с.; Conceptual principles of phytodiversity conservation. Chernihiv: Desna Polihraph. 2022.98 p.).