07 лютого 2023 року викладачі кафедри біології та методики її викладання Ольга Оптасюк та Інна Григорчук завітали до Кам’янець-Подільського ліцею № 6. Зустрілися з учнями 11 класу.

Викладачі презентували невеличкі майстеркласи із різних розділів біології. Кандидат біологічних наук, доцент Ольга Оптасюк ознайомила учнів із сучасними напрямами мікроморфологічних досліджень, розповіла про пилок і спори різних видів, провела невеличку вікторину із визначення насіння та спецій у запропонованих колекціях.

Кандидат біологічних наук, доцент Інна Григорчук продемонструвала розділення пігментів фотосинтезу методом Крауса та реакцію омилення хлорофілу, що підтвердило наявність в листках каротиноїдів (каротину та ксантофілу). Учні захоплено спостерігали та брали активну участь в обговоренні побаченого.

Надзвичайно приємно зустріти в ліцеї наших випускників – вчителя біології Пелих Оксану Вікторівну, вчителя основ здоров’я Лівшун Олену Олександрівну, вчителя інклюзивного навчання Кухарчук Юлію Юріївну. Пишаємося, що ви виховуєте і навчаєте гідних випускників!