Впродовж лютого 2021 року науково-педагогічні працівники кафедри біології та методики її викладання мали нагоду працювати з учителями біології та основ здоров’я в рамках курсів підвищення кваліфікації.

Програма курсів передбачала ознайомлення слухачів із актуальними питаннями сучасної біології, здоров’я людини. Зокрема, д.б.н., професор Любінська Л.Г. прочитала слухачам лекції про біотопи України та про адаптації до стресових чинників. К.б.н., доцент Матвєєв М.Д. та к.б.н., доцент Оптасюк О.М. ознайомили із сучасними поглядами на систематику світу тварин та рослин. К.б.н., доцент Григорчук І.Д. ознайомила із сучасними методами дослідження в цитології та висвітлила досить важливу тему біології пухлинних клітин. Виступи к.б.н. Рубановської Н.В. були присвячені сучасним методам дослідження в ботаніці.

Окремим блоком занять на курсах підвищення кваліфікації було передбачено ознайомлення слухачів із питаннями збереження здоров’я людини. Зокрема, заняття к.п.н., доцента Казанішеної Н.В. було присвячено мікроорганізмам – збудникам інфекційних процесів. Заняття к.б.н. Колодій В.А. присвячено лікарським рослинам, їх застосуванню та аналізу якості лікарської сировини. К.б.н., доцент Плахтій П.Д. ознайомив із проблемами організації та фізіологічних основ раціонального харчування, збереження репродуктивного здоров’я людини та профілактики захворювань, що передаються статевим шляхом, та проблемами профілактики шкідливих звичок школярів.

Кожна зустріч з учителями – це приємні емоції для наших викладачів. І надзвичайно приємно, коли слухачами курсів є наші випускники.

То ж, до нових зустрічей!!!