24 лютого 2020 року викладачами кафедри біології та методики її викладання відбулася підготовка учнів-учасників IV етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з біології.
Супрович Тетяна Михайлівна – доктор сільськогосподарських наук, професор ознайомила із формами бактерій, особливостями будови бактеріальної клітини, рухливість бактерій та дала відповіді на ще безліч цікавих питань. Учні на практиці засвоїли відбір матеріалу та методи виготовлення фіксованих мазків, оволоділи технікою фарбування за Грамом в модифікації за Синьовим, ознайомились з методами прижиттєвого вивчення бактерій “роздавлена” та “висяча” крапля.
Разом із Григорчук Інною Дмитрівною – доцентом кафедри біології та методики її викладання, кандидатом біологічних наук учні навчились визначати величину потенційного осмотичного тиску клітинного соку методом плазмолізу, перевірили стан продихів методом інфільтрації рослин різних видів та дослідили процес фотосинтезу.
Дякуємо учителю біології Шепетівського НВК “Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – гімназія”, учителю-методисту, “Заслуженому вчителю України” Гудковій Надії Петрівні за співпрацю та учням, які старанно та із задоволенням виконували всі поставлені завдання. Бажаємо успіхів та перемог!!!